inledning omABGANDINI FORMA

Jag som driver designbyrån Gandini Forma heter Karin Gandini och har jobbat som AD, grafisk formgivare och illustratör sedan 1999.

Jag är en del av mediebyrån Kombinera i Stockholm där vi är 14 professionella formgivare, journalister, copywriters och illustratörer.

I mitt kontaktnät har jag dessutom tillgång till fotografer, webbprogrammerare, översättare och projektledare. Har mångårig erfarenhet av professionell informationsproduktion där tonvikten ligger på uppdrag med social, internationell, pedagogisk anknytning och konsumentinformation.

Min yrkeserfarenhet har lärt mig värdet av en kreativ arbetsprocess med en bra balans mellan research, egna idéer, entusiasm och en kontinuerlig dialog med uppdragsgivaren. Jag hjälper till med både litet och stort, och utmanas av att göra det krångliga begripligt genom en tilltalande och funktionell form. De senaste åren har jag mest fokuserat på helhetskoncept som visuell identitet för företag, informationskampanjer, tidskrift- och bokformgivning samt webbdesign.

”Att få arbeta med Karin Gandini, efter 25 år i tidningsbranschen, var inte som att få komma i hamn – tack och lov! Istället har det varit ett sådant där givande och utmanande samarbete som ständigt utvecklar både det vi arbetar med och oss själva.”

Maria Herngren, redaktör & författare

”Jag har känt ett så varmt, omtänksamt stöd av Karin genom hela bergochdal-processen med utvecklandet av vår nya tjänst. Hennes engagemang för helheten är genuint, och hon är skicklig på att destillera fram essensen av en tjänst och sedan skapa ett visuellt uttryck som förmedlar just detta.”

Alexandra Berg
VD och grundare av Caring Group of Sweden

  • 1999 – 2014 Yrkesverksam som AD/ grafisk formgivare och illustratör
  • 1996 – 1999 Projektanställd som informatör och grafisk formgivare på Reggio Emilia Institutet och Barn- och ungdomsvetenskapliga forskaravdelningen på Lärarhögskolan
  • 1990 – 1996 Forsbergs skola, Stora Konstkursen Folkuniversitet, Konstfack kurs i visuell kommunikation och fotografi
  • 1987 – 1990 Beteendevetenskaplig utredarlinje 140 poäng, Stockholms Universitet
  • 1980 – 1989 Biskops-Arnö medialinje, Italien: 5-årigt gymnasium estetisk linje


  • Medlem i Illustratörcentrum och Svenska tecknare sedan 2005

adress

Gandiniforma
c/o Kombinera
Surbrunnsgatan 42A, 3 tr.ög, 113 48 Stockholm
Tel + 46 8 546 60 714
Mob + 46 70 792 45 17
karin@gandiniforma.nu

nätverk

Jag är en del av mediebyrån Kombinera i Stockholm där vi är 14 professionella formgivare, journalister, copywriters och illustratörer.